مرکز آموزشی پژوهشی و درمانی شفایحیائیان، در سال 1306در زمینی به مساحت 7100متر و زیربنای 19500 متر مربع، توسط بانوی نیکوکار تهرانی، سرکار خانم زیور یحیائیان وقف گردید و در اختیار وزارت بهداری قرار گرفت.

 

به دلیل نیاز به یک مرکز توانبخشی در ایران، وزارت بهداری تصمیم گرفت که ساختمان بیمارستان را در اختیار انجمن توانبخشی قرار دهد و بیمارستان شفایحیائیان در سال 1349 آغاز بکار کرد.

 

این بیمارستان به منظور عمومیت بخشیدن به رشته جراحی ارتوپدی، در سال 1350خورشیدی، به یک مرکز توانبخشی ملی فعال تبدیل شد و این مهم، با تلاش و کوشش بی وقفه و خستگی ناپذیر دکتر شجاع الدین شیخ الاسلام زاده و همکارانش صورت گرفت و یک سال بعد (1351شمسی برابر با 1972) با افزوده شدن برنامه آموزش دستیاری به آن، به یک مرکز توانبخشی کامل در خاورمیانه تبدیل شد.

 

بیمارستان ازسال 1359 با تشکیل سازمان بهزیستی کشور به آن سازمان منتقل گردید و تا سال 1363 زیر نظر آن سازمان بود، از سال 1364 به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ایران واگذار شده و درحال ارائه خدمات به بیماران عزیز می باشد. این بیمارستان در جریان انقلاب و جنگ تحمیلی، همراه با سایر مراکز، علاوه بر انجام امور آموزشی، خدمات لازم را به مجروحین عزیز جنگ تحمیلی ارائه کرده است. این مرکز هم اکنون به عنوان بیمارستان تک تخصصی (ارتوپـدی) مشغـول به فعالیت می‌باشد.

 

بخش های بالینی این مرکز شامل: جراحی مردان، جراحی زنان، اطفال، ICU و اورژانس می باشد، که از تاریخ 1/9/1371 شروع بکار نموده است و همچنین دارای بخش های IPD، VIP، EOS، FLS، درمانگاه‌های تخصصی ، کلینیک اولیه، کلینیک ویژه، بخشCSSD، آزمایشگاه، پاتولوژی، رادیولوژی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، ارتوپدی فنی(کارگاه بریس)، داروخانه، کتابخانه، فتوگرافی، مددکاری، سی تی اسکن، ام آر آی 1/5 تسلا، پزشکی هسته ای، سنجش تراکم استخوان و مرکز تحقیقات می باشد. این مرکز دارای250 تخت مصوب ،180 تخت فعال، 12 اتاق عمل فعال و 10 تخت ریکاوری می‌باشد.

Template settings