مصاحبه با مدیر پرستاری مرکز به بهانه روز پرستار مصاحبه با مدیر پرستاری مرکز به بهانه روز پرستار

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱۰/۲۰ |
  • با سلام و وقت بخیر ، لطفا خودتان را معرفی کنید و میزان سوابق کاری خود بگویید؟
با نام و یاد خدا، علیرضا نجفی هستم ،مدیر پرستاری مرکز شفایحیاییان ، در سال 1370 فارغ التحصیل شدم ، 2 سال در بیمارستان نیروی دریایی ارتش خدمت سربازی را گذرانده ام ،‌ از سال 1373 به عنوان نیروی پرستار طرحی در این مرکز مشغول به کار شدم ، حدود سه سال به عنوان سرپرستار ، دو سال عنوان سوپروایرز بوده ام و هم اکنون نیز به مدت نه سال است که به عنوان مدیر پرستاری انجام وظیفه مینمایم.

• شغل پرستاری را با چه انگیزه ای انتخاب کردید ؟
یک پرستار در ارائه خدمات به بیماران لباس پرستاری را به تن کرده و رفتار و طرز برخورد او آرامش بخش روحیه بیماران است.

• نظر شما در خصوص ولادت حضرت زینب س و روز نامگذاری آن به عنوان روز پرستار چیست؟
علت نام گذاری این روز به نام «روز پرستار» این است که حضرت زینب (س) پرستاری امام زین العابدین علیه السلام و دیگر بیماران و مصیبت زدگان اهل بیت را برعهده داشت، و ضمن این که رسالت مهم نگهداری و تبلیغ از نهضت حسینی را به خوبی انجام داد، از پرستاری بیمار کربلا نیز با تحمل آن همه سختی ها و ناملایمات، آنی فروگذار نبود و تا آخرین رمق، دین خود را به مکتب و رهبرش ادا کرد

• چه عاملی باعث شد که پرستاری را انتخاب کردید؟
علت اصلی نوع خدمتی هستش که به بیماران داده می شود ، بخصوص بیمارانی که از قشر ضعیف جامعه هستند و این موضوع انگیزه ای شد تا این رشته را انتخاب کنم.

• به نظر شما یک پرستار خوب باید چه ویژگی های داشته باشد و کدام ویژگی مهم تر است؟
قاعدتاً درباره پرستار خوب ویژگی های زیادی وجود دارد ، اما از اصلی ترین موارد مسائل اخلاقی و ارتباطی یک پرستار میباشد ، عامل مهم بعدی بحث علم و دانش مناسب است که به عنوان کارشناس پرستاری باید درکنار پزشک به ارائه خدمت بپردازد ، ویژگی مهم بعدی بحث عاطفه و صبوری است ، یک پرستار باید رئوف و مهربان باشد و در نهایت مسئولیت پذیری ویژگی بعدی می باشد که میتواند نقش بسزایی در پیشرفت و تعالی یک کارشناس پرستاری باشد.
  • رابطه پرستاری با خدمتگزاری به مردم چیست؟
رابطه مستقیم دارد ، عملاً هرکسی که به سیستم درمان مراجعه می نماید  نیازمند به گرفتن خدمت است که در صف اول ، گروه پرستاری خدمت رسانی ارائه می نمایند  ،‌درست است که پزشک مسئولیت بیشتری دارد و تصمیمات اساسی را می گیرد  اما بیشترین ارتباط و ارائه خدمت توسط گروه پرستاری داده می شود.
  • به عنوان پرستار، عامل موثر در ارتباط بیمار با پرستار را در چه می دانید؟
درک متقابل، همانگونه که پرستاران شرایط بیمار و همراه بیمار را در نظر می گیرند، بیماران و مراجعین شرایط سختی کار پرستاران را در نظر بگیرند ، پرستاران بصورت مستقیم به مراجعین ارائه خدمت میکنند و نقش اصلی را دارند و بیماران هم با توجه به شرایط موجود ، سختی کار پرستاری را درک کند و احترام به هم بگذارند.

• شما در شیفت های مختلف در کنار بیماران حضور داشته اید واین بسیار خسته کننده است، تا بحال این موضوع باعث عصبانیت شما شده؟
خود من شخصا به ندرت اتفاق افتاده ، اما مطئناً تاثیری دارد ، مخصوصاً وقتی که بابت شرایط موجود نیاز است که کادر پرستاری در شیفت های بیشتری فعالیت نمایند و شاید مجبور باشند به جای یک مرکز درمانی در دو مرکز درمانی مشغول به کار باشد. خستگی زیاد ، بی خوابی ، بیمار بدحال داشتن و شرایط خاص میتواند تاثیر بگذارد ، الحمداله به یاری خداوند در من تاثیر زیادی نداشته است و به ندرت پیش آمده است.

• آیا این شغل بر زندگی شما تاثیر منفی هم دارد؟
در ابتدا باید بدانیم که منظور از تاثیر منفی چه چیزی است ، اما مطمئناً تاثیر گذار می باشد ، پرستاران باید وقت زیادی را برای شغل شان در نظر بگیرند، درگیری های فکری زیاد ، دوری از منزل و خانواده ، شیفت های شب کاری تاثیر گذار هستند که بایستی اثرات منفی یا مثبت آن بررسی شود ولی موارد ذکر شده مطمئناً در زندگی شخصی و خانوده تاثیر گذار هستند.

• اگر پرستار نمی شدید ،چه شغلی را انتخاب می کردید؟
دو رشته را خیلی دوست داشتم ، رشته اول در زمنیه درمان و پزشکی بوده و بعد از آن به تدریس و معلمی علاقمند هستم.
  • برای کسانی که تازه قدم به این عرصه گذاشتند و یا میخواهند پرستاری را به عنوان حرفه خود انتخاب کنند چه توصیه هایی دارید؟
توصیه ام مواردی است که به عنوان ویژگی های یک پرستار خوب گفتم ، اولا در خودشان این ویژگی ها و شرایط را ببیند ، صبوری ،‌مسئولیت پذیری در ارائه خدمت داشته باشند، منافع خوشان را نباید زیاد ببیند چون گروه پرستاری در معرض عوامل زیان آور محیط کار هستند و این موضوع را درک کنند که این شغل که سختی های زیادی دارد و حتی ممکن است خودشان صدمه ببیند و دچار فرسودگی شغلی هم شوند.

• آیا از حقوق و مزایا دریافتی راضی هستید؟
شکر خدا راضی هستم ولی اگر بخواهیم حساب کتاب کنیم و شرایط و مسائل کاری و جامعه را در نظر بگیریم ، نه راضی نیستم ، چون واقعاً حقوق پرستاری باید شرایط بهتری داشته باشدو اینکه حقوق و مزایای پرستاری با توجه به مدرک تحصیلی و سختی شغل و مسئولیت ها و خطرات ، نسبت به شغل ها و تحصیلات دیگر عملاً پایین است ولی درکل رضایت دارم و خدارو شاکرم.

• یک خاطره تلخ و یک خاطره شیرین از دوران خدمت ؟
همیشه خاطره شیرین نجات جان بیمار است و شکر خدا مواردی بوده که توانسته ام سهمی در نجات دادن جان بیمار داشته باشم  که تا آخر عمر از یادم نخواهد رفت و هر موقع که آن لحظه ها برایم یادآور میشود احساس لذت میکنم  و خیلی برایم خوشایند است. خاطرات تلخ هم بیشتر مسائلی هستند که برای بیمار اتفاق افتاده است ،‌ مواردی که کادر درمان تمامی تلاش خود را برای نجات جان بیمار انجام می دهند ولی متاسفانه به نتیجه نمیرسد و خاطراتی هستش که در زندگی سخصی اتفاق افتاده است که با توجه به شرایط شغلی در بعضی از مراسم ها و مناسبت ها نمیتوانیم در کنار خانواده باشیم.

• با شنیدن کلمات زیر اولین چیزی که به ذهنتان خطور می کند چیست؟
آمبولانس:  بیمار بدحال
اورژانس: شلوغی
بیمارستان: بیماری
کد 99 : مرگ و زندگی
شیفت شب:  خستگی
دارو : درمان و بهبودی

• روز گرامیداشت مقام پرستار را به شما و همکاران محترم تبریک عرض مینماییم  و  سخنی اگر باشه در خدمتان هستیم؟
با تشکر از شما ، من هم به نوبه خودم ولادت با سعادت حضرت زینب (س) و روز پرستار را خدمت تمامی همکاران تبریک عرض مینمایم ،‌ آرزوی سلامتی و شادمانی برای همه دوستان و همکاران دارم و خدا قوت عرض میکنم به تمامی پرستاران ، امیدوارم در این اوضاع و شرایط،  خدمت مناسبی به بیماران و مردم ارائه دهند و آرزوی سلامتی برای جامعه داریم و آزرومندیم تعداد مراجعه کنندگان و بیماران به مراکز درمانی کاهش یابد.

CAPTCHA code

دفعات مشاهده: 42 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر